Semesterets morsomste produksjon

Denne gang skal jeg skrive om vår siste produksjon på TV-skolen i tredje klasse, nemlig Gameshow. Men først trengs det noen ordforklaringer.

Gameshow = et konkurranseprogram mellom forskjellige deltakere hvor de konkurrerer mot hverandre i forskjellige oppgaver eller leker der målet er å vinne.

Oppgaveansvarlig = den personen som har ansvaret for å lage oppgavene som deltakerne skal utfordres i.

Redaksjon = de som lager konseptet til programmet, hva det skal handle om og hva det skal inneholde (for eksempel på spørsmål vi har tatt opp; skal vi ha humor eller seriøsitet? Skal vi ha fysiske oppgaver eller quiz?)

10748088592_IMG_0870

Denne produksjonen skjer i tredje klasse hvert år. I år var jeg noe som heter oppgaveansvarlig. I fjor gjorde jeg den samme jobben. Grunnen til at jeg nå har gjort den to ganger er ene og alene fordi jeg elsker det. Oppgaveansvarlig må både være kreativ og praktisk.  Man er også som oppgaveansvarlig del av redaksjonen, så jeg har vært med på å lage konseptet også.

Jeg skal nå gå gjennom litt steg for steg hva det er jeg har gjort i år.

Jeg har vært med på å lage konseptet til det vi til slutt kalte ”Skjermkampen”. Dette er et quiz-program hvor vi har to lag mot hverandre, Team Tobias og Team Oscar, som får en gjest på laget for hvert program. De blir testet i syv forskjellige temaer, ett for hvert program, som alle skal handle om noe innenfor skjerm. For eksempel hadde vi musikk, Internett og sosiale medier (Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat) som temaer.

10748011520_IMG_0965

Team Oscar, som har svart feil på et spørsmål, derfor den røde bakgrunnen.

10749494016_IMG_0896

Team Tobias, som har svart riktig på et spørsmål, derfor den grønne bakgrunnen.

Team Oscar og Tobias er våre faste deltakere og var med i alle de syv sendingene.

Innenfor disse temaene var det 22 forskjellige spørsmål. Og ja, det er riktig, de har jeg og to andre, som var på teamet mitt, funnet på og utformet. Til sammen ble det brukt 154 spørsmål, som betyr at vi sikkert lagde minst tre ganger så mange, hvor majoriteten ble forkastet. Det er veldig vanlig at man lager for mange først, så man kan velge ut de beste til å ha med i programmet.

Når man lager et quiz-program er det også et par andre ting jeg må tenke på som oppgaveansvarlig. Man må renske etter skrivefeil hele tiden, siden dette kommer opp som tekst på skjermen til publikummerne. Man må også passe på at det som skal bli vist/hørt (vi hadde for eksempel en oppgave hvor du skulle finne ut hvilket spill introlåta var til) blir gjort på riktig tidspunkt og innenfor tiden sin.

I et quiz-program som oppgaveansvarlig er det dermed mye pirk, men det er også sykt gøy! Vi hadde kategorier innenfor hvert tema, og det var ting som fullfør sitatet og hvilken hit er dette. Mye moro og på kanten med andre ord.

Så det er dette jeg har drevet med i det siste. Om du lurer på noe mer eller vil se flere bilder har vi et album på TV-skolen sin Facebook-side. Vi snakkes!