Eksamensforberedelser

14.januar. Da skal vi som går siste året på Bachelor i agronomi- og landbruksteknikk-studiene ha vår nest siste eksamen ved studiested Blæstad. Fram mot det vil en aldri finne meg i posituren fra bildet over.

Det er skriftlig eksamen i Husdyr og innendørsmekanisering. Det har vi snart hatt i 10 uker. Sånn er det undervisninga lagt opp på blant annet Blæstad. Vi har ett eller to emner à 15 studiepoeng i en 10-ukersperiode. Så venter eksamen.

Nå nærmer den tida seg. Men først kommer jula. Og du tenker kanskje: «åh, så heldige. De kan bruke jula på å lese. Bare fokusere på eksamen i to uker».  Ja, det hadde vært noe det. Men hvis vi kanskje er litt realistiske og ser på erfaringene de tidligere årene (gjelder sikkert bare meg), så går juleferien bort til andre ting. Familieselskaper, fest med venninnene, turgåing med mor der ho spør om framtidsplanene dine og date med Kevin McCallister blir prioritert.

Men ikke i år. Jeg vil gjerne føle meg godt forberedt når skolen starter igjen i januar. Jeg har tenkt (!) å lage meg en god plan. I starten av hver forelesning nevner foreleseren læringsmålene til det som skal gjennomgås de neste timene. Det er veldig nyttig. Så denne planen min skal bestå av samtlige læringsmål slik at jeg vet hva han forventer vi skal kunne. Deretter skal det settes opp en plan om hva som skal gjennomgås når. Vi har et par oppsummeringsforelesninger etter jul, og da skal jeg være veldig godt forberedt og stille gode spørsmål.

Noen av dere tenker kanskje at jeg er i trøbbel uansett, som ikke har begynt å lese enda. Andre ler bare kanskje, som tror jeg skal klare å lese til eksamen i jula. Ved å skrive og publisere dette håper jeg at det er det sparket i rumpa jeg trenger for å gjennomføre planen. Vanskeligere er ikke jeg altså. Men er du på søken etter mer konkrete tips, sjekk ut innlegget til Linn.

Men dere, det er ikke nødvendigvis eksamen en lærer mest av. Ofte er det arbeidet som gjøres gjennom de 10 ukene eller semesteret en lærer mest av. Eventuelt i juleferien.

Vi får se om denne planen er realistisk og blir gjennomført.
Jeg skal gå inn i ferien med friskt mot, meget sterk viljestyrke og ikke minst håp om at de første ukene av det nye året ikke blir fylt med eksamensstress, men med normale forberedelser, deilige skiturer og vanlige turer til CC for å bytte julegaver. Lykke til og god jul!

Siri Josefine
Bachelor agronomi
Bachelor landbruksteknikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s