Svalbardtur med Reiselivsforeningen!

Reiselivsforeningen arrangerte nylig en utvidet helgetur til Svalbard, der planen var at vi skulle reise torsdag 10. januar og komme tilbake på søndag. Selvsagt var det storm da vi skulle reise, så flyet vårt fra Oslo ble kansellert. Vi fikk derfor et hotellopphold i Oslo til fredag før vi fikk reist til Svalbard. I utgangspunktet var det 16 personer som skulle reise, men det var flere som meldte avbud da nyheten om stormen kom. Det er selvsagt forståelig, men for vår del merket ikke vi noe til dette under selve turen.

50683948_1123860397787431_1435974701410156544_n.jpgFoto: Solveig Lian

Programmet omfattet blant annet isgrottetur, snøscootertur, besøk i hundegård og bedriftsbesøk hos Visit Svalbard og Hurtigruten Svalbard. De to sistnevnte er to svært store og sentrale bedrifter på Svalbard, som fortalte oss om viktigheten av dem.

Da vi kom fram på fredag fikk vi pakket ut, og reiste med en gang videre på isgrottetur. Dette var veldig spennende, da jeg aldri hadde sett noe lignende før. Det var en naturlaget grotte, som har vært der i veldig mange år – jeg husker ikke akkurat hvor lenge. Men det var veldig interessant, og ikke minst helt unikt. Litt rart var det at guiden (Erlend, som også er nestlederen for foreninga) gikk med rifle i naturen – men på Svalbard er det mye isbjørn, og man kan ikke bevege seg utenfor Longyearbyen uten.

På lørdagen reiste vi på snøscootertur. Det var over 40 kilometer til Fredheim, der vi fikk i oss noe varmt å drikke, samt noe å spise. For min del hadde jeg aldri kjørt snøscooter før, noe som forsåvidt gjaldt flere. Men alle kom tilbake med et smil, og var til tross kulda glad for at de ble med! Nordlyset fikk vi se på veien, i tillegg til en rimelig klar halvmåne. Det var utrolig nydelig – en opplevelse for livet!

50463124_310915156214238_2762124000980107264_n.jpg

Foto: Solveig Lian

På søndagen reiste vi opp til en hundegård, der vi fikk høre om hvordan de drev hundekjøring, og ikke minst fikk vi god tid sammen med hundene. Dessverre var det så mange grupper som allerede hadde bestilt, så vi fikk ikke muligheten til hundekjøring. Vi satte oss istedenfor i en veldig fin hytte der vi koste oss og tok noen bilder, samt snakket om dagene vi hadde hatt!

Søndag skulle vi ta flyet til Oslo klokken 15.00. Med ringeklokka på rakk vi likevel også å reise til Visit Svalbard for å høre om hva de gjør, og hvordan de organiserer seg for å kontrollere turismen. Der lærte vi at de satser veldig på cruiseturisme, og vi hørte om hvordan de jobbet for å finne en balanse mellom turisme og bærekraft. Vi fikk også vite om hvilke utfordringer de har på Svalbard, og hvordan de har tenkt til å takle disse.

49938818_2087174244695872_6878722314494541824_n

Foto: Nina Bergestuen

En time senere gikk vi rett ned til Hurtigruten Svalbard, der vi fikk fortalt litt om hvordan de lager naturpakker, som snøscooterturer og ekspedisjoner blant annet. De fortalte om hvordan de organiserte seg i forhold til trygghet og ikke minst for å gi alle gjestene gode opplevelser ved å gjøre seg godt kjent med dem.

Oppsummert fikk vi se hvordan mye av teorien vi lærer om på våre studier fungerer i praksis, og hvilke trusler og muligheter som finnes i reiselivet på Svalbard. I tillegg fikk vi ta del i mange opplevelser vi vil huske i lang tid fremover. Jeg kan trygt snakke på i hvert fall mine vegne om at jeg skal tilbake – og at det er i tankene til mange flere av oss! Med andre ord var det en godkjent tur med Reiselivsforeningen – noe jeg er veldig stolt over, og håper selvsagt at det blir en tradisjon, selv om jeg blir borte til våren!

Bilder fra turen kan dere finne her. På reiselivsforeningens Facebookside vil det også komme en video etterhvert.

 

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser
//
Bachelor i Sport Management

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s