Et tørt 2018

I begynnelsen av et nytt år er det vanlig med en slags oppsummering av året som har gått. 2018 var et år med mye moro, mye ny kunnskap, mye vær og noen utfordringer. Her er noen personlige refleksjoner av fjoråret.

Kunnskap
På skolen har jeg lært masse. Vi har lært om landbruksøkonomi, såing, pløying, lagring av møkk, sprøyting, dyrevelferd og ventilasjon. For ikke å snakke om tørketeknikker. Kornet skal ha 14 prosent vanninnhold når det leveres på mølla. Da slipper man ekstra kostnader med tørking der. Det skal også være tørt når man tresker.
Heldigvis har ingen av emnene i seg selv vært tørre. Med unntak av vitsene som ble dratt i forbindelse med nettopp korntørking og drenering. Rimelig tørt.

Årets ord
NRK P2s Språkteigen kåra i desember årets ord. Det skulle være et ord som oppsummerte året, har vært aktuelt og er et vel etablert norsk ord. Valget falt på fôrkrise. Kanskje ingen overraskelse, for det er blitt brukt flittig i medier og rundt omkring der det kommuniseres kan i sommer og høst. Til tross for at sommeren var som den var, har mange klart seg bedre enn fryktet nå i vinter. Kanskje bøndene rundt omkring ser litt lysere på resten av vinteren og våren, og klarer å avverge denne fôrkrisa.

Været
Ja, sommeren var tørr. Men det var også vinteren, på sin måte. Det var kaldt i januar, februar og mars. Vi måtte fyre masse i vedovnen vår her i kårboligen i Øvre Vang. Og vet dere hva som skjer da? Lufta blir ganske tørr. Dette fører igjen til veldig tørre linser. Nesten hver kveld i vinter endte med altfor høy blunkefrekvens. Noen trodde jeg blunka til dem 😉 Det gjorde jeg ikke.

Moro
Med den tørre sommeren vi hadde i 2018 kan en jo ikke glemme de utallige solskinnsdagene ved skjærgården i Østfold! En god bok ble lest, en god del skiver loff med reker og majo ble spist og ett og annet glass tørr drikke ble inntatt. Så sommeren var jo litt deilig også.

Tørt, tørt, tørt. Ordet som beskriver 2018. Måtte du få et flott, kunnskapsrikt og regnfylt (men bare i riktige mengder, når man trenger det) 2019!

50226132_231920244396740_4924342255843540992_n

Siri Josefine
Bachelor agronomi
Bachelor landbruksteknikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s