Fem grunner til å velge animasjon og digital kunst

Nå som jeg er på mitt siste semester, tenkte jeg å dele mine grunner til at akkurat du burde studere animasjon og digital kunst på studiested Hamar.

 

  • Det er et variert studium. Noe som jeg har satt stor pris på med Bachelor i animasjon og digital kunst er variasjonen vi får. Ingen innleveringer har vært like, og vi har mye rom til å tolke oppgaver. I tillegg har vi lært utrolig mye på kort tid. 3D-modellering, teksturering, rigging, animasjon, rendring, samarbeid på å lage spill og ikke minst har vi lært om spillhistorie.

 

  • Du kan være kreativ. Som nevnt i det første punktet har vi mye rom til å tolke oppgavene slik vi ønsker. For eksempel fikk vi til eksamen i femte semester i oppgave å lage en firbeint skapning og et kjøretøy. En firbeint skapning kan være en firfisle, enhjørning, romvesen eller hva enn du kan tenke deg på fire bein. Det kunne være en egen idé eller en eksisterende skapning. Det samme gikk for kjøretøy. Selv lagde jeg et romskip, noen lagde motorsykler, biler, skip og sparkesykler. Hva enn som gikk under kategorien kjøretøy, kunne vi lage. Jeg fikk muligheten til å være kreativ, og samtidig lage noe jeg virkelig hadde lyst til.

10.png

  • Varierte oppgaver. Jeg er veldig fornøyd med oppgavene vi har blitt tildelt. Gjennom årene har vi fått i oppgave å lage lekebiler, romvesener, skytevåpen, undervannsskapninger, kister, tegneseriefigurer, mennesker og dyr. Jeg føler at ingen oppgaver er like, så det har alltid vært spennende når vi har fått nye oppgaver å starte med.

 

  • Samarbeid mellom linjene. Noe som jeg har satt stor pris på er samarbeidet vi har med de forskjellige linjene og utdanningsretningene på HINN. Det første året lagde vi et spill. Der hadde vi studenter fra 3D, konseptkunst og spillteknologi. Sammen jobbet vi og kom i mål med et lite spill. Det var veldig lærerikt, og ikke minst er dette fint sett opp mot fremtidig jobb der samarbeid er svært viktig.

 

  • Lite tungt lesestoff. At det ikke er så mye pensum å lese er noe jeg har satt stor pris på, og jeg regner med at jeg ikke er den eneste. Vi har lært det viktigste som er å vite uten å måtte lese ut samtlige bøker. De fleste av oppgavene vi har går ut på å skape, ikke lese.

 

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s