Pitch til pilot

Sarah fra TV-ledelse tilbake på bloggen! Etter en deilig juleferie skal jeg skrive litt om prosjektet jeg har vært produsent på, ”Pitch til pilot”.

For å kunne forklare om dette prosjektet må jeg starte med begynnelsen. I andre klasse er eksamen å lage en ide til et tv-konsept, for så å reise til NRK for å pitche det. Hvis NRK har sansen for ideen, og klassen blir enig om å gjennomføre prosjektet, kan man lage en pilot av ideen (pilot er en test av konseptet for å se om det fungerer). Dette bestemte da jeg og en gjeng andre for at det skal vi gjøre. Så begynte det travle eventyret.

Under prosjektet har man kontinuerlig tett oppfølging fra NRK, og det begynner allerede i starten av oktober. For meg så betydde det at jeg måtte sette rammene for prosjektet. Det omfattet hva vi skulle lage, sette opp dager for workshop og finne ut hvem fra kullet mitt som kunne være med på prosjektet. Dette er ikke som de andre produksjonene siden dette prosjektet ikke er obligatorisk. Derfor er det en større jobb som produsent å finne folk som har lyst til å være med og kan bemanne stillingene som trengs for å gjennomføre prosjektet.

Og det var også der den største utfordringen lå. Folk hadde obligatoriske prosjekter å ta seg av, og hadde andre avtaler på å gjøre noe andre steder. Mange hadde rett og slett liten tid. Heldigvis ville uansett de flinkeste folka jeg vet om være med på prosjektet, så det ble redda<3

De flinkeste folka.

Etter tre måneder med workshops, casting (vi skulle ha betalte skuespillere), lesing av manus og koordinering med å få prosjektet til å komme inn i timeplanen kom endelig jula og to uker med pause før vi i januar skulle i opptak.

Så januar. Måneden all planleggingen vår skulle settes til verks og vi skulle i opptak. Bare for å nevne noe av planleggingen som skulle til, så skal jeg ramse opp litt for dere:

• Skuespiller-avtaler på plass, med kontrakter underskrevet og planlagt oppmøte, med et sted de kunne sove og transport til og fra Lillehammer.
  • Utstyrslister lagd og tatt ut.
  • Location scouting gjort, floorplans lagd og location-avtaler gjort.
  • Manus ferdigskrevet.
  • Nedbrekk ( at man brekker ned manuset så man vet hvor mange skuespillere som skal i hver scene, hva slags rekvisitter som skal med og hva slags bilder vi vil ha) gjort.
  • Handel av rekvisitter.

Og listen er vel egentlig lengre, så det var nok å gjøre.

Så var vi i januar, uke 3, klare for opptak, og heldigvis gikk det fint! Som produsent er mesteparten av arbeidet mitt knyttet til forarbeid og etterarbeid, så når vi er i opptak har ikke jeg så mye å gjøre, noe som egentlig er ganske deilig.

Så nå denne uken, og de neste, skal prosjektet klippes, grades, lyd skal etterarbeides og grafikk skal på , før vi sender piloten vår til NRK og prøver å pitche inn prosjektet som en ekte serie.

_mg_9310

Ønsk oss lykke til. Vi satser på at det går fint. -Sarah