Hvorfor bli aktiv i studentforeninger?

Det er svært mange grunner til å bli medlem i en av foreningene på skolen. Ikke bare finnes det linjeforeninger, men også en haug av andre studentgrupper. På Lillehammer er det ganske mange av de, og man kan alltid finne et sted man hører hjemme, enten det er i Lillehammer studentidrett, Reiselivsforeningen eller friluftsgruppa – for å nevne noen. Her kommer i hvert fall fem gode grunner til å bli aktiv i en forening:

1) Du får flere venner
Det er en av de viktigste grunnene til å bli aktiv i en forening; man kan skaffe seg venner og sosialisere seg med noen som har samme interesser for deg. Det er mange som finner venner både fra samme studieretning, og på tvers av studier på denne måten. Her kan man engasjere seg, diskutere, eller bare ha det gøy sammen!

2) Du lærer mye
Videre er det veldig mye lærdom å hente i ulike foreninger – det er mange som har samme interesser, og dermed er det garantert noen som har sine perspektiver og tanker om det samme. Her kan det legges et godt grunnlag for læring, samt deling av kunnskap og perspektiver. Dette gjør at man lærer noe nytt, eller får et bredere perspektiv på enkelte saker og temaer.

3) Du skaffer deg erfaring
Dersom du for eksempel blir med i et styre vil du kunne få arbeidsoppgaver du er interessert i, og ønsker bli bedre på. Om du for eksempel studerer markedsføring er det mange foreninger som har en egen markedsføringsansvarlig. Dette er det mange som lærer mye av, og skaffer seg relevant erfaring. Dersom man eksempelvis blir økonomiansvarlig får man også kursing i dette! Det finnes mange muligheter. Videre er det mange arrangementer som holdes av de ulike studentgruppene, så man vil også lære om blant annet samarbeid, kommunikasjon, koordinering og strukturering. Dette er svært gunstige egenskaper å ha med seg inn i arbeidslivet.

4) Du bygger CV
Med erfaring så må jeg også nevne at det ser veldig bra ut med et styreverv på papiret. Da viser du at du har engasjert deg i noe annet enn gode karakterer eller penger via jobb. Dette er noe mange arbeidstagere legger merke til, kanskje også i større grad enn karakterer da du skal ut å søke jobb – med andre ord er det svært viktig!

5) Du bygger nettverk
Å bli med i en forening gjør at du møter mange nye mennesker. Ikke bare studenter, men også aktører i næringslivet. Det er mange studentgrupper på skolen som jobber for å bedre kontakten mellom næringslivet og studentene for å skape en arena til arbeidslivet. Dette er det mange som jobber med i mange foreninger. På denne måten skaper de kontakt mellom ulike kurs- og foredragsholdere, og ikke minst bedrifter. Dette er noe man i stor grad trenger når man som student er ferdigutdannet. Det er mange som drar nytte av dette da man skal ut i arbeidslivet! Dette gjelder også om du er medlem, og ikke i styret – mange foreninger har kontakter slik at man kan jobbe frivillig. På studiested Lillehammer er det mange som skaffer seg kontakter på slike arenaer, blant annet under World Cup Lillehammer, Snowballkonferansen og Lillehammer litteraturfestival.

Og kanskje det aller viktigste – det er kjempemorsomt! Som nevnt møter man nye folk, får muligheten til å være med å påvirke og skaffer erfaring. Dette er noe man i aller høyeste grad kan ta med seg videre i mange arbeidsoppgaver og settinger. Selv om man ikke blir med som styremedlem kan man fortsatt være med på mye som medlem også. Det arrangeres mange ulike arrangementer i alle foreningene og gruppene på skolen. For meg har dette vært gull verdt under studietiden på Lillehammer. Personlig har jeg virkelig fått lov til å være med på så mye, både som leder for Reiselivsforeningen, som en del av både START og SWITCH LHMR, turer med friluftsgruppa og Lynx Lacrosse for å nevne noe. Dette har for meg vært med på å skape en studietid jeg sent vil glemme. Er det med andre ord noe jeg har lært – så er det at mulighetene kommer bare man tar dem!

Håper dette er noe dere tenker over. Om du ikke er delaktig i noen foreninger eller aktiviteter ennå, kan du kanskje bli med og prøve noe. Dersom du er noen spørsmål, så kan jeg prøve å svare så godt jeg kan (særlig om Lillehammer).

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser