Hva lurer folk på under utdanningsmesser?

I disse dager er det utdanningsmesser for landets fremtidige studenter. Jeg er del av en gjeng fra Høgskolen i Innlandet som står på stand for skolen for å besvare spørsmål om skolen og studenttilværelsen. Vi er fra forskjellige studieretninger og studiesteder, så vi har våre ekspertområder. Mitt er studiested Blæstad og de andre tilbudene som går under Fakultet for økologi, landbruksfag og bioteknologi. Dette gjør at vi kan svare på spørsmål om alt, så å si. Dette er noe av det vi (eller jeg) oftest får spørsmål om:

Hva studerer du?
Av en eller annen grunn spør de besøkende, som ofte er elever fra videregående, hva jeg studerer. Og det er bare hyggelig for da får jeg fortalt om Blæstad og utdanningene her. Det er ikke alle som vet hva agronomi er. Men det forklarer jeg så gledelig! Jeg blir ofte stående (eller sittende på de deilige skinnfellene våre) i et par timer da. Nei da.

Kan man ta fag fra begge retningene?
Det er mange som lurer på om man kan ta fag fra den andre retningen hvis man tar en Bachelor i agronomi eller Bachelor i landbruksteknikk. Det kan man, så sant det er plass og timeplanene lar seg forene. Administrasjonen ved Blæstad prøver å legge til rette for at man kan ta flere fag av gangen.

Er det lett å finne et sted å bo?
Det er ingen overraskelse at vi får spørsmål om bolig. Hvis man vil studere på Blæstad fins det sju hybler på skolen som styres av studentsamskipnaden. I tillegg er det et stort privatmarked rundt skolen. Det gjelder stort sett hus og kårboliger på gårder rundt Blæstad. Da får man ofte et krypinn til en lav pris som man deler med noen studiekamerater.

Er man mye på skolen?
Det er ikke så mange timer som er obligatoriske, men det er stort sett forelesninger hver eneste dag. Hvor mange man velger å gå i, er opp til en selv. Jeg oppfordrer selvsagt alle til å delta så mye som mulig på forelesninger og seminarer på skolen. Da er læringsutbytte større ved at man får innspill fra både forelesere og medstudenter som man ikke nødvendigvis finner i pensum.

50978677_413968449423413_7282158260579205120_n

Jeg har hørt rykter om en blyant. Hva er greia?
Ja, for det går faktisk gjetord om en av våre «giveaways».  En skulle kanskje tro at det var sjokoladen vi gir til besøkende folk er interessert i, men det stemmer ikke. Det er blyanten. Men det er ikke hvilken som helst blyant. Det er en veldig spesiell blyant. For når brukeren har notert seg ferdig med blyanten, kan man sette den andre enden (den med grønn kapsel) ned i ei potte med jord. Etter litt vanning og en snau måned vil det vokse opp en basilikumplante. Det er ganske kult og som sagt ganske populært. De andre som står på stand er også gira på å få med seg en blyant hjem.

Hvor er utgangen?
Disse utdanningsmessene er ofte i store lokaler der det er mulig å runde samme hjørne flere ganger. Messene er i store haller der det kan være vanskelig å orientere seg. Heldigvis kan vi geleide ungdommen i riktig retning, både hva gjelder utgang, toalett og utdanning.

Er du gira på å høre mer om studiene ved Høgskolen i Innlandet eller få deg en rimelig raff blyant? Kom til Trondheim 31.januar -1.februar eller Oslo 13.-14.februar. Vi er der og svarer på disse spørsmåla og andre spørsmål du eventuelt måtte ha. Ses der!

moet-oss-paa-utdanningsmesser-i-2019_large

Siri Josefine