Mitt utbytte av utveksling

Et utvekslingsopphold er både lærerikt og utfordrende. Noen beskriver det som en berg-og-dalbane der det går fra å være fantastisk til forferdelig, og fra hjemlengsel til et ønske om å bli der til evig tid. Søknadsfristen (15. februar) for å dra på utveksling til høsten nærmer seg, og i dette blogginnlegget skriver jeg litt om mitt utbytte fra semesteret i Sør-Afrika våren 2018.

Folkene du møter, nye aktiviteter, anerkjente universiteter, bedre språkkunnskap og muligheten til å bo i et annet land er faktorer jeg tidligere har trukket frem som min motivasjon for å søke meg utenlands. Denne gangen skal jeg fokusere på mitt utbytte sett i ettertid.

Utveksling gjorde meg smartere
En artikkel fra Time Magazine viser at utveksling gjør deg smartere. En studie viser at personer med et utenlandsopphold ofte er mer kreative og bedre til å løse problemer. Studien viser også at studenter som har vært i utlandet og tilegnet seg en åpen og tilpasningsdyktig holdning ofte er bedre til å se sammenhenger mellom ulike ideer, og det er større sannsynlighet for at de starter sitt eget selskap eller at de blir forfremmet på arbeidsplassen. Så det er bevist, vi er blitt smartere – yes endelig!

Utviklet mine personlige egenskaper
En stor europisk undersøkelse viser at studenter som reiser på utveksling er mer attraktive på arbeidsmarkedet. Dette er fordi utvekslingsstudenter ofte utvikler personlige egenskaper slik som nysgjerrighet, selvtillit, toleranse og evne til problemløsing. Jeg opplevde at semesteret i utlandet bidro til personlig utvikling på disse områdene gjennom at jeg ble kjent med mennesker og kulturer som på mange måter er ganske annerledes enn vår egen. Særlig opplevde jeg at jeg i stor grad utviklet en nysgjerrighet for å utforske andre kulturer og å bli bedre kjent med mennesker med andre bakgrunner enn min egen.

Karrieremessig utbytte
Et utvekslingsopphold på CV-en viser at du ønsker å utvikle deg, ikke er redd for nye utfordringer og at du er nysgjerrig. Det er positivt når du skal søke nye utfordringer på arbeidsmarkedet. For min del opplevde jeg at utenlandsoppholdet også medførte en enda større nysgjerrighet for mulighetene som finnes i utlandet. Jeg er faktisk så heldig at jeg har fått en spennende mulighet til å gjennomføre et kort internship i et Londonbasert konsulentselskap. Jeg reiser ut igjen i løpet av våren, og jeg gleder meg til å fortelle mer om denne muligheten ved et senere tidspunkt.

Jeg håper du søker! #hvaventerdupå

Maurits Wesøe // Bachelor i organisasjon og ledelse