Førsteinntrykk av andre semester

God onsdag!

Nå er samlingen over for denne uken så nå blir det litt pustepause før vi setter i gang med nye arbeidskrav. Dette semesteret er lagt opp helt likt for oss som forrige. Vi har fire fag, der to avsluttes med hjemmeeksamen og to har semesteroppgave samt fire timers eksamen på skolen. Dette innebærer at vi også har fire samlinger i hvert fag.  Det vil si to eller tre dagers samlinger bestående av to fag per dag, og det kreves at vi har gjort et arbeidskrav til hver samling slik at vi møter forberedt.

Dette betyr at det er krevende arbeid fra første dag og mye å gjøre til enhver tid. Heldigvis har vi utviklet et godt studiemiljø her på Rena som gjør at alle vi som bor her fast jobber godt sammen, møtes og diskuterer når vi trenger.

Dette semesteret har vi jo begynt å spesialisere oss innen ulike retninger, noe som er veldig spennende. Vi som går markedsføringsledelse har nå emnene verdiskaping og tjenesteyting, tjenesteinnovasjon, markedsføringsledelse og strategisk kommunikasjon og kvantitativ metode. Kvantitativ metode er et fag vi har felles med studentene som tar økonomistyring, så der er vi en relativt stor klasse. I de resterende fagene er vi omtrent 10-15 studenter, og de mindre klassene åpner veldig for diskusjon og dialog i forelesningene.

I løpet av våren skal vi også begynne på masteroppgaven, noe som både er veldig spennende og skremmende. Jeg ser veldig frem til å starte med det. I april skal vi ha seminar om oppgaven og helst velge tema slik at det er klart før sommeren. Det er utrolig hvor fort tiden går på dette studiet, og masteroppgaven vil nok bli krevende. Jeg gleder meg allikevel til å starte, til å finne tema og til å benytte all kunnskapen jeg har innhentet i praksis.

Det som er morsomst med å studere denne masteren er at til tross for at det er utrolig mye å gjøre vet jeg at alt vi lærer i forelesning og alt vi leser til arbeidskravene er relevant både for eksamen og for masteroppgaven. Det er svært motiverende å lære når alt kommer til nytte hele veien gjennom studiet!

//Andrea, Master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse