Datainnsamling under VM i Åre

Klokken 09.00 i dag mandag 11. februar har jeg muntlig eksamen i «Entreprenørskap og bedriftsutvikling». Etter at vi tidligere i januar hadde hjemmeeksamen så håper jeg nå å snakke meg opp noen karakterer.

Rett etter dette reiser jeg og Sonia til Åre i Sverige. Sammen skriver vi bacheloroppgave i Markedsføring og ledelse av turismeopplevelser. For de som ikke har fått det med seg enda, er det Alpin-VM i Åre nå. Selvsagt er det stas med VM, men i bunn og grunn reiser vi ikke opp dit for bare å få med oss arrangementet. Vi skal nemlig i gang med datainnsamling til bacheloroppgaven. De siste to ukene har vi med andre ord jobbet med både arbeidskrav, lest til eksamen og ikke minst gjennomført møter for å ferdigstille spørreundersøkelsen vi skal hente inn svar på i Åre.

Det var forsåvidt ganske tidlig at vi bestemte oss for dette. Vi hadde egentlig lyst til å reise til X-Games i USA, men siden det var veldig stort og komplekst valgte vi Åre. Vi har hatt god kontakt med arrangørene, som også er svært gira – og ikke minst veldig behjelpelige med å svare på hva vi lurer på, og tilrettelegge slik at vi får gode arbeidsforhold.

Da VM er ganske tidlig i arbeidet med bacheloroppgaven, så blir det slik at vi etter VM tar et intervju med arrangørene som sitter med ansvaret for markedsføring og kommunikasjon. Det er noe jeg gleder meg veldig til, med tanke på lærdommen vi får av dette. Det merkes at vi skriver «vår» oppgave, med våre tanker, interesser og premisser.

Da vi begynte med teorien, og vi så alle artiklene og bøkene vi hadde både printet og lånt, virket det som om vi måtte forberede oss på en evighet med lesing og skriving. Dette er likevel noe som har gått veldig greit. Det går raskere og humøret er litt bedre enn det ellers ville vært. Nå er det vi som bestemmer, i tillegg at det er vi som velger det vi mener er mest spennende.

Vår problemstilling omhandler markedsføring i form av kommunikasjon fra arrangør til publikum. Dette er noe vi begge gjerne ønsker å jobbe med, og brenner for. Det er utrolig morsomt, og lærerikt! Til nå har vi vært i mange møter med flere forelesere og også hatt noen veiledningstimer med vår veileder. Er det noe vi også synes er spennende er det hvordan alle har ulike perspektiv og tanker på ting. Dette har gjort at vi i stor grad kan plukke ut det vi mener er viktigst, og sette det opp mot våre teorier, funn og ikke minst tanker. På denne måten har vi allerede nå klart å lage et stort bilde av temaet for bacheloroppgaven.

Med andre ord – nå blir det noen spennende dager fremover med datainnsamling, før vi kommer tilbake. Da skal vi analysere og sette funnene sammen med teorien vi har. Det blir også en god del jobb, men med tanke på hvor spennende det er – er ikke det noe problem!

Har dere noen spørsmål om bacheloroppgaven?

 

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser
//
Bachelor i Sport Management

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s