Fire år på Rena

Det er ganske utrolig å tenke på at jeg er halvveis i midt fjerde år som student på Rena, og at jeg har bodd her hele denne perioden. Rena er jo et veldig lite sted, og mange blir fortsatt overrasket over at jeg har valgt å bo der i hele studietiden. Men sannheten er at Rena er et helt supert sted å bo som student.

Når du kommer til Rena som ny student kan du forvente et stort sosialt miljø, og på mange måter blir Rena som en stor folkehøgskole hvor alle kjenner alle. Det er allikevel verdt å merke seg at det er sted som blir det du gjør det til. Til tross for at det er et svært lite sted finner du et par utesteder og flere spisesteder. Det er jevnlig sosiale arrangement, samt gode treningsmuligheter og fine utendørsområder.

Siden Rena i stor grad består av studenter og personer tilknyttet militæret (leiren ligger 5-10 minutter å kjøre fra sentrum) er det et sted hvor studentene har stor grad av påvirkning på det som måtte være av arrangementer. Nå utover våren skal blant annet OnklP, Morgan Sulele og The Stapes holde konserter på studentbaren.

Som student på Rena har jeg også fordelen med at jeg og mine medstudenter arbeider tett med forelesere. Det betyr at vi får rask og god oppfølging når det skulle være noe. Det gode forholdet til foreleserne har bidratt inn i det gode miljøet jeg har opplevd i klassen på både bachelor og master. Du har også en nærhet til skolen som gjør det enkelt å komme seg opp om morgenen, da det ikke er langt å gå til studiestedet uansett hvor du bor. Selv har jeg valgt å bo i sentrum alle årene, og på det meste har jeg hatt åtte minutter å gå til skolen. Nå bor jeg to minutter unna skolen, det er to minutter å gå til treningssenteret og fire minutter til nærmeste butikk. Du trenger heller ikke å bevege deg langt for å kunne ta skiene fatt, og fjellturer er også i umiddelbar nærhet. Det er veldig deilig når man trenger et lite avbrekk fra studiehverdagen.

Du kan også forvente at det er gunstig rent økonomisk å være student på Rena. Utleieprisene her er svært rimelige. Som medlem i studentsamfunnet får du trene gratis og bli med på idrett som arrangeres i leiren. Det er få butikker, noe  som tilsier lite å bruke penger på, og så er jo studiene ved Høgskolen i Innlandet «gratis» med en liten semesteravgift på i underkant av 800 kroner.

Selv blir jeg nok på Rena også siste året av masteren før jeg flytter videre. Det å ha et tett studiemiljø hvor vi jobber mye sammen er definitivt en stor fordel nå som det snart blir innspurt på masteren!

//Andrea, Master i økonomi og ledelse – markedsføringsledelse