Det viktigste jeg har lært så langt

Nå som jeg er nesten ferdig med bachelorgraden min ved Høgskolen i Innlandet tenkte jeg å dele noen tips, og tanker om hva som er det viktigste jeg har lært gjennom årene her.

Møt opp på forelesninger! Det høres kanskje standard ut, men møt opp på forelesningene! Bortsett fra når jeg har vært syk, har jeg vært på forelesningene mine. Det er så mye lærdom å få inn i løpet av en forelesning, så å gå glipp av det har aldri vært et alternativ for meg. Det kan virke harmløst å droppe en forelesning her og der, men man får så mye igjen bare ved å møte opp. Når det har vært forelesninger jeg ikke helt trenger å få med meg, har jeg allikevel stilt opp og heller jobbet med oppgaver mens jeg følger med. Og siden jeg allerede er på skolen er det lettere å få tak i lærere om det er noe jeg trenger hjelp til.

Ha egne prosjekter! Det kan til tider bli mye å gjøre av skolearbeid gjennom årene, men når du har tid, start på egne prosjekter! For eksempel i sommerferien og i juleferien har jeg tatt opp diverse prosjekter der jeg utforsker og lærer på egenhånd. Jeg har fått veldig mye «gratis» av å jobbe med prosjekter utenom skolen.

Screenshot (195)

Vær engasjert, spør om hjelp! Det finnes ingen dumme spørsmål. Spør heller for mange spørsmål enn for få! Vi er på skolen for å lære og lærerne er på skolen for å hjelpe oss. Følg med, kom med forslag, spørsmål og diskuter. Det finnes så mye lærdom i å bare være engasjert i det som foregår.

Jobb med oppgaver hjemme! Noe jeg fort fant ut er at det ikke alltid er nok å jobbe med oppgavene på skolen dersom man virkelig vil bli flink. Vi får nok av tid til å jobbe med de tildelte oppgavene i skoletiden, men man får utrolig mye tilbake av å sette seg ned hjemme og jobbe ekstra. Om det så bare er en time eller to, vil det gi stor belønning i lengden.

Start heller for tidlig enn for sent! Dette er noe jeg tror alle har opplevd. Å tro at en har god tid, men å plutselig måtte jobbe på spreng de siste dagene for å få ferdig en oppgave eller eksamensinnlevering. Noe jeg har gjort gjennom årene er å ha som mål å levere minst en dag før fristen. På den måten gir jeg meg selv litt flere marginer og muligheter til å rette feil dersom det skulle oppstå.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s