Derfor bør du studere lærerfag

Det er mange grunner til at du bør velge en lærerutdanning ved HINN. Her vil jeg skrive om det jeg ser på som de mest åpenbare grunnene.

• Du utdanner deg til kanskje verdens viktigste jobb! Du er faktisk med på å påvirke fremtiden, bokstavelig talt. Hver dag får du muligheten til å hjelpe, inspirere og motivere barn og unge til å lære noe nytt som de kan få bruk for resten av livet.
  • Det er gunstig rent økonomisk. De som studerer GLU 1-7 og 5-10 kan nemlig få slettet deler av studielånet sitt. Regjeringen ønsker flere lærere, og barn og unge fortjener gode lærere. Da skader det heller ikke med litt ekstra økonomisk motivasjon for studentene. Regjeringen kutter omlag kr 50 000 på studielånet for de som fullfører en mastergrad på Grunnskolelærer 1. – 7. trinn eller Grunnskolelærer 5. – 10. trinn på normert tid.  I tillegg kan alle som tar GLU-utdanninger søke om omlag kr 55 000,- i kutt på studielånet dersom de jobber i Nordland, Troms eller Finnmark i tre år etter endt utdanning. Detaljene om de økonomiske tiltakene fra myndighetene kan du lese her. Du søker om stipendkutt på Lånekassens nettsider.
  • Det er gode jobbmuligheter og du får en variert arbeidsdag. Det er ikke mange andre yrker som i så stor grad kvalifiserer deg til å jobbe på så mange felt. Vi vet at Norge trenger flere lærere, dermed er du nærmest garantert jobb etter endt utdanning! I tillegg til en variert og allsidig arbeidsdag, har du som lærer faktisk mulighet til å styre din egen hverdag, med tanke på selve arbeidstiden din og fagene du underviser i.
  • Du kan enkelt skaffe deg venner for livet. Ja, det er kanskje en klisjé, men lærerstudentene ved HINN har et så godt miljø at vi var blant de best rangerte i Norge 2018, ifølge Studiebarometeret. I tillegg blir kanskje noen av dine beste venner fra studietiden fremtidige kollegaer, hvem vet? Mer om våre fornøyde studenter her.
  • Du er sikret en form for feriebonus og fri i helgene. Som lærer får du nemlig både helger og lange ferier, og som lærerstudent får du såkalte studieuker når du som Vgs-elev ville hatt vinterferie og påskeferie. Dersom du planlegger godt og fullfører arbeidskrav som eventuelt kommer midt i studieuken, kan du ta deg ferie med god samvittighet. Som en bonus for fremtiden kan læreryrket også lettere kombineres med eget familieliv enn mange andre yrker.
  • Du får studiestøtte fra Lånekassen uansett hvilket lærerstudium du velger å starte på. Fullfører du studiet ditt på normert tid, bor borte fra foreldrene dine og har inntekt og formue under grensene, vil du få 40 prosent av studielånet omgjort til stipend automatisk. Mer informasjon finner du her.
  • Du kan dra på utveksling og reise mens du studerer. Bare tenk på hvor mye du faktisk kan lære og hvordan du kan utvikle deg mens du tar en lærerutdanning? Ved å reise på utveksling mens du studerer forskjellige fag, aktiviseres flere sanser og begge hjernehalvdeler aktiveres, noe som er et pluss for din personlige utvikling. Det er det heller ikke mange yrker som kan slå.
Lærerblogg Kari. Bilde 1
Som student anbefales det også å melde seg som internasjonal fadder. Du får utvidet horisonten og utviklet dine språklige ferdigheter før en eventuell utveksling.

Her er noen av høydepunktene fra da jeg var i Namibia på utveksling våren 2018.

Lærerblogg Kari 3.
En av mine nydelige “lillesøstre”, Ellie, på Namibias nasjonaldag som vi feiret med vertsfamilien vår.
Lærerblogg Kari. Bilde 4
Her er vi i Sør-Afrika på Cape of Good Hope (eller Kapp det gode håp).
Lærerblogg Kari 5.
Gjengen samlet på Table Mountain i Cape Town, et absolutt must see! Her kan du lese mer om stedet: https://www.tablemountain.net/content/page/new7wonders-of-nature

Jeg anbefaler deg å søke på en lærerutdanning ved HINN før søknadsfristen 15. april! Det er et valg jeg er veldig glad for at jeg tok. Du finner mer informasjon om lærerutdanningene ved HINN her.

Lykke til med studievalget!

Kari – Grunnskolelærerutdanning 1. – 7. trinn