Ny blogger fra TV-skolen

Hei og hopp!

Mitt navn er Stine og jeg er førsteårsstudent på TV-ledelse. Jeg er 21 år gammel, og kommer fra et lite tettsted som heter Rakkestad. Før jeg søkte meg til Høgskolen i Innlandet gikk jeg på medier og kommunikasjon på Mysen vgs. I utgangspunktet søkte jeg TV-skolen fordi drømmen min har vært å jobbe i mediebransjen. Jeg valgte ledelse fordi jeg er interessert i lederskap, og her får jeg sjansen til å lære om å styre team, planlegge og tilrettelegge ulike produksjoner.

Det første semesteret på TV-ledelse går mye ut på å lære hva de andre driver med. Det vil si at man lærer alt fra å sette opp og stille inn kamera, til å sette mikrofoner på deltakere i studio og til å prøve seg i regi-stolen. En god leder må kunne vite litt om alle rollene i et team, og vite hvem man må spørre hvis informasjon mangler.

Nå er jeg sånn ca. midt i det andre semesteret, og det er nå det virkelig begynner å bli gøy for oss som går ledelse. Før jul fikk jeg ansvaret for markedsføring og spons i Våryr-TV, en student-TV som blir vist i samarbeid med Våryr-festivalen. Våryr-TV er forresten ikke en skoleproduksjon, og blir båret 100 prosent av studenter. Dette skjer helt i starten av april, og jeg begynner å merke at det nærmer seg.

Jeg fikk også nylig tildelt rollen som produksjonsleder for Litteraturfestivalen som går av stabelen 21. mai. Her har jeg ansvaret for at streaming av alle sendinger vi skal gjennomføre i løpet av festivalen blir en suksess. Jeg skal lede flerkamera-studentene som også går i første klasse, og sammen skal vi levere ca. 20 sendinger til festivalen.

Vi arbeider veldig mye i grupper, akkurat nå jobber vi med forarbeid og research til personportrettet.

De neste månedene blir utrolig spennende. I tillegg til nevnte prosjekter har vi også en dokumentaroppgave som vi går i gang med i skrivende stund sammen med enkamera-regi og enkamera-teknikk. Her skal vi lage et personportrett av en person i Lillehammer, og den endelige filmen kommer til å være eksamen til enkamera-studentene.

-Stine
1. klasse TV-ledelse