Fremdriften på bacheloroppgaven

Vi er godt inn i mars og bachelor-prosjektet vårt blomstrer enda. Vi er kommet over til den delen av prosjektet der vi jobber med omgivelser (også kalt enviroments og assets) i tillegg til animasjon. Med andre ord er vi i gang med den mest visuelle delen. Alt som skal vises i kortfilmen vår er i arbeid.

fox

Over kan dere se den endelige meshen, eller modellen, til den voksne reven. Dette er den høyoppløselige versjonen uten teksturer. Selv føler jeg at denne reven er veldig lik den yngre reven, og jeg håper det blir gjenspeilt i sluttresultatet. Grunnen til at den verken har tenner eller tunge på dette stadiet, er at istedenfor å lage alt på nytt, bruker vi tennene og tungen som ble laget til den yngre reven. Slik sparer vi både tid og arbeid!

assets

Videre har jeg begynt på min oppgavedel, som består av å lage forskjellige rekvisitter til scenene. Jeg har laget blant annet røtter, forskjellige sopper og mange typer stein. Det viktige her er å få stilene til å henge sammen slik at alt blir gjennomført likt. Dette er viktig med tanke på hvordan sluttproduktet vil se ut. Det blir mye mer stilrent å forholde seg til en bestemt stil, enn at alt blir laget i forskjellige stiler.

forest.PNG

En veldig viktig oppgave for dette prosjektet er hvordan ting ser ut til slutt, eller «rendering» som vi kaller det på fagspråket. Her ligger det mye arbeid bak for å få et godt resultat. Det er mye som avgjør hvordan sluttresultatet blir. Environment, lyskilder, skygger, kamera og sammensetting. Bildet over er fra en filmsnutt der et av medlemmene på prosjektet vårt testet nettopp dette, noe som gav et flott resultat.

Til slutt tenkte jeg å legge til en liten smakebit av animasjonene. Dette er en test laget av en av animatørene på bachelor-prosjektet vårt. Denne animasjons-snutten var for å teste at alle kontrollene i riggen jeg lagde fungerte fint, samtidig at det påvirket modellen riktig og gav et mer eller mindre naturlig resultat.

Vi gleder oss veldig til å se hva dette prosjektet kan lede til! Ikke minst er det utrolig gøy å følge med på hva resten av tredjklassingene på Animasjon og Digital kunst får til som sin oppgave!

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s