Derfor bør du bli student ved HINN

Hvordan skal man klare å bestemme seg for hvor man skal ta høyere utdanning? Har du mest fokus på det faglige, det sosiale eller kanskje at det er nærmest mulig mor og far? Vel, ved Høgskolen i Innlandet har man litt for enhver smak. Her er noen grunner til å bli student ved studiestedene Blæstad, Lillehammer, Rena, Evenstad, Elverum eller Hamar.

Studiene
Ved Høgskolen i Innlandet kan du studere så mangt. Du kan velge mellom godt over 100 studier! Og er du mest interessert i å ta et årsstudium, er mer gira på en bachelorgrad eller er supermotivert for en master med en gang? Det spiller ingen rolle, du kan gå så lenge/kort på skolen som du selv ønsker.  Eller kanskje du bare vil bli doktor Mo (meg) med en gang. Jeg har et par år igjen hvis jeg ønsker at det skal bli en realitet, men muligheten og passende fagområde er absolutt til stede. I og med at mengden studier er stor, er jo åpenbart utvalget det samme. Det fins seks ulike fakulteter på skolen: Økonomi og samfunnsvitenskap, Lærerutdanning og pedagogikk, Helse- og sosialvitenskap, Audiovisuelle medier og kreativ teknologi, Den norske filmskolen og Anvendt økologi, jordbruksfag og bioteknologi. Alle disse fagområdene inneholder trolig et studium som passer for de fleste.

Studentene
For ja, det er ikke til å stikke under en stol at folka er det viktigste og de man savner mest når man er ferdig med studietida. Og hvis jeg skal snakke av egen erfaring, så er studentene ved Høgskolen i Innlandet veldig ålreite. De er ikke bare ålreite, men de er også veldig fornøyd. Eller vi, da. Høgskolen i Innlandet scorer veldig høyt på tilfredshet på Studiebarometeret.

Plasseringa
Som agronomi-student på studiested Blæstad, er selvfølgelig plasseringa av studiestedet helt krem. På Hedmarken har man nærhet til næringa og muligheten for praktisk-tilrettelagt undervisning. Da sitter vi studentene igjen med et godt læringsutbytte. Det samme gjelder andre studier. I Innlandet skjer det ting, og høgskolen kjenner sin besøkelsestid hos de forskjellige næringene.

I tillegg er det relativt billig å på bo på de forskjellige studiestedene. Det er kort vei til det meste på Østlandet og gode forbindelser med utlandet. Om vinteren er det store muligheter for vinterlige aktiviteter som ski, aking og snøbrøyting. Om sommeren kan du prøve utendørsaktiviteter som turgåing, plasking i Mjøsa, sandvolleyball på Koigen og traktorkjøring på Norges fineste matjord.

En utdanningsinstitusjon som satser
HINN søker om å bli universitet og håper å få universitetstatus i 2020. Dette viser at skolen vil satse på forskning og bli enda mer attraktiv for studenter, og studentene vil kanskje bli enda mer attraktive i arbeidsmarkedet.

Der har du noen grunner til at du bør bli student ved Høgskolen i Innlandet. Og kanskje kan du trives akkurat like godt som det jeg gjør! Husk søknadsfristen 15.april.

Siri Josefine
Bachelor agronomi