Faglig påfyll?

Nå er det ikke lang tid igjen før jeg leverer inn bacheloroppgaven og er ferdig med dette treårige studiet. Men hva med eventuell videreutdanning i etterkant?

Akkurat nå er det ikke en master som er direkte knyttet til animasjon og digital kunst ved HINN, men vi har mulighet til å ta et årsstudium som er veldig relevant for videre arbeidsplass og erfaringer – nemlig VR og AR! Add-on programme in Augmented and Viritual Reality er et årsstudium er praktisk og fremtidsrettet, og sikrer at vi får kompetanse innenfor den nyeste teknologien som er ute. Man får både grunnleggende og mer avansert opplæring i Viritual Reality og Augmented Reality.

Dette studiet har vært i progresjon mens jeg har gått bachelor, så jeg er veldig spent på hva dette studiet kan bringe. Jeg har så klart sendt inn min søknad og krysser fingrene for at jeg får studieplass! Dette med VR og AR virker utrolig spennende, og ikke minst morsomt!

Capture.PNG

Med tanke på at VR og AR er den nye trenden blant så mange bedrifter, ikke bare innen spill, er det store muligheter for å få arbeidsplass i etterkant av fullført studium. Det trenger nemlig ikke bare å være spillrelatert. Mange bedrifter har tatt i bruk VR og AR. Ta for eksempel kjøreskoler, som kan sette elever i bil inne i et studio før de tar turen ut på veiene. Også møbelbedrifter som Ikea har skapt en app som gjør at du kan plassere møbler rett i huset ved å bruke VR og AR. Dermed har de muligheten til å se hvilken møbel som vil passe best.

I tillegg vil studenter som fullfører dette studiet være kvalifisert til å søke videreutdanning på forskjellige masterprogrammer, også på internasjonalt nivå! Med andre ord vil jeg tro at dette årsstudiet åpner mange dører inn til en god fremtid.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst