Derfor vil jeg bli lærer

Etter videregående var jeg klar på at jeg ville arbeide med mennesker, helst noe innen musikk, og ha en variert hverdag. Etter et år med musikk på Toneheim folkehøgskole ble jeg så glad i Hamar by, så jeg flyttet inn med kjæresten min og startet på lærerutdanningen for 1.-7. trinn ved Høgskolen i Innlandet. Da jeg oppdaget muligheten for utveksling til Namibia innenfor lærerstudiet var jeg solgt! Hvis du fortsatt er usikker på om det er lærer du skal bli, bør du få med deg mine ti gode grunner til hvorfor jeg vil bli nettopp lærer.

Jeg er sikret en unik arbeidshverdag

Jeg kan i fremtiden undervise i fag jeg selv liker, samtidig som jeg får jobbe med forskjellige mennesker i mange ulike situasjoner i løpet av en dag. Jeg får vært både ute og inne, noe som er godt for kropp og sinn.

Jeg får gode arbeidsmuligheter

Jeg jobber nå som vikarlærer mens jeg er student, og setter pris på all erfaringen jeg kan få. I tillegg er det stor etterspørsel etter nyutdannede lærere i Norge, så det er ingen fare for ikke å få jobb.

Det er gode bomuligheter

I løpet av studietiden har jeg spart mye på å bo så nærme studiested Hamar. Siden Hamar er en by i vekst, betyr det stadig flere muligheter for å bo greit og rimelig sentralt som student. Sjekk ut studenthybler både på sinn.no og finn.no for å skaffe deg god oversikt tidlig:

Jeg kan jobbe både nasjonalt og internasjonalt

Det er et stort behov for lærere over så godt som hele verden. Det betyr at du kan jobbe som lærer omtrent hvor det passer deg i fremtiden. Jeg velger foreløpig å jobbe som lærer i Norge, selv om jeg har reist på utveksling for å prøve meg som lærer i Namibia. Jeg har også vært i York i England da jeg tok engelsk som undervisningsfag. Det er med andre ord gode reisemuligheter om du ønsker det.

Hamar er en herlig kulturby for lærerstudenter

Selv om Hamar ikke er Norges største by har den likevel mye å by på. Gratis treningsaktiviteter, kulturopplevelser, lag og foreninger er noe man bør benytte seg av som student. I tillegg er Hamar en by i vekst, med strandpromenaden ved Mjøsa, CC-shoppingsenter, kafeer, utesteder, og kort vei til Hafjell, Kvitfjell og Oslo for å nevne noe.

Jeg får en variert studiehverdag

Jeg setter veldig pris på at jeg har fått velge hvilke fag jeg vil fordype meg i. Dermed har jeg gradvis fått mer valgfrihet over hverdagen som student. Jeg og medstudentene mine kan lettere kombinere studiet med andre aktiviteter ettersom vi ser hva vi har overskudd til.

Du kan utgjøre en forskjell

Hver eneste dag kan du se resultater av arbeidet ditt. Det første vi fikk høre første dag av studiet var: “Gratulerer alle sammen. Dere har sannsynligvis valgt verdens viktigste jobb!”.

Å være lærer er et mangfoldig yrke

En lærerutdanning er en profesjonsutdanning som kan benyttes og er relevant innenfor mange andre bransjer. I tillegg er det mange jobbmuligheter i seg selv innenfor læreryrket. Kanskje kan det på et senere tidspunkt i karrièren friste å prøve noe annet?

Du blir sett og hørt

Det er en fordel å ha litt små klasser på studiet siden vi kan skille oss ut i mengden, og lettere komme i kontakt med foreleserne og medstudentene. Dette skaper et godt og trygt studiemiljø hvor folk trives.

Studiemiljøet på lærerutdanningene er utrolig bra

NOKUTs studiebarometer viser stadig vekk hvor fornøyde studentene på HINN er, både faglig og sosialt. Husk at nettopp du kan bli super-lærer’n som Norge trenger, så ta en sjanse og hopp i det. Lykke til!

Kari – Grunnskolelærerutdanning 1. – 7. trinn