Start Lhmr og Start Forum!

Tidligere har jeg snakket mye om linjeforeninger – og grunner til hvorfor man burde være aktiv i foreninger. Jeg har også skrevet mye om Reiselivsforeningen, og kanskje litt mindre om andre foreninger.

Så jeg tenkte kanskje at jeg skulle nevne Start Lhmr– studentorganisasjonen for de som interesserer seg for innovasjon og entreprenørskap. Drømmen om å skape noe for seg selv, bygge nettverk og få innsyn, skape ideer og bruke kreativiteten til innovasjon for eksempel. Vi lever i en verden som hele tiden fornyes og digitaliseres, og dermed er dette noe som er svært viktig.

switch nettverkslunsj vegard camilla gyda.JPGFør jul arrangerte vi nettverksfrokost i Switch – det ble en suksess!

Jeg ble med i Start våren 2017. da ble jeg en del av teamet som jobbet med Gründermiddagen, videre ble jeg en del av Switch Lhmr. Switch ligger oppe ved hovedinngangen på studiested Lillehammer, og er et sted for alle – med lavterskel-arrangementer som skal være for alle. Dette er alt fra kurs om CV-skriving, markedsføring og studieteknikker og stressmestring.  Før jul hadde vi også nettverksfrokost, der det var mange bedrifter som hadde stillinger som skulle fylles. Mange studenter kom innom med CVer for å prøve å få nettopp disse jobbene. Med andre ord er det et sted hvor vi forbereder studentene til arbeidslivet, for å få en mykere inngang til nettopp – arbeidslivet. Videre er det også en arena hvor man kan danne og utvikle nettverk. Som en del av Start er vi koblingsboksen mellom næringslivet, skolen og Start Lhmr. Vi samarbeider og jobber for å gi gode tilbud og skape en arena hvor studenter med ulike bakgrunner kan dele ideer og erfaringer – og nettopp skape nettverk.

Som en del av Start får man nettopp dette: jeg har gjort veldig mange ting jeg ellers ikke ville fått muligheten til, hadde det ikke vært for Start Lhmr. Blant annet startet jeg en studentbedrift i fjor, der jeg har høstet mange erfaringer, og fikk kjenne litt på det å starte for seg selv! Dersom du har en ide, eller ikke har det, men vil prøve å starte en bedrift, kan man hver høst melde seg opp til faget studentbedrift! Dette er noe jeg absolutt vil anbefale.

9DB4CFAB-6DBE-46E1-9C97-1771843B3EB1.JPGCase-Race som en del av Start Forum Vår 2019!

Videre kan jeg også trekke fram at jeg forrige uke var på Start Forum i Ålesund_(program her)! Dette er den ultimate arenaen for nettverksbygging og deling av erfaringer – både individuelt, og som lokallag. Vi løste caser, og fikk mye informasjon om muligheter for blant annet studier innenfor entreprenørskap. Det var svært nyttig, og veldig morsomt – også for at vi sammen som lokallag fikk ta en tur og ha det gøy. Mest av alt tar jeg med meg alle nye erfaringer, og ikke minst nettverket jeg fikk på bare noen dager. Det er utrolig hvor mange forskjellige mennesker med mange ulike ideer og perspektiver man møter, og som man kan lære av. Dette er noe som er med på å utvikle og bygge ideer og tanker om ulike ting, og ikke minst gi et overblikk over et større bilde.

IMG_3690.JPGStart Lhmr på vei til Ålesund!

Og ikke minst – å være en del av noe slikt gir generelt veldig nyttige erfaringer, og er det ikke Start Lhmr, så er det kanskje en annen forening? Men en ting er sikkert; dersom din drøm er å starte for deg selv, eller du brenner for innovasjon, entreprenørskap og nettverksbygging – så er dette foreningen for deg!

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser