Husk dette før søknadsfristen!

Personlig var jeg ikke flink til å dobbeltsjekke valgene mine da jeg søkte studier. Jeg søkte på både Bachelor i spillteknologi og simulering og Bachelor i animasjon og digital kunst. Jeg presterte å prioritere ønskene mine i feil rekkefølge, og dermed kom jeg inn på Bachelor i spillteknologi og simulering.

Nå er jeg ikke i overkant glad i matematikk, og da jeg fant ut at jeg hadde prioritert feil ble jeg litt skremt. Men heldigvis var ikke dette noe problem her ved Høgskolen i Innlandet. Jeg gikk først en uke med opplæring i matematikk (før det første semesteret begynte), og fikk ordnet et bytte av linje ganske raskt. Dermed jeg fikk møte opp allerede på første forelesning i animasjon og digital kunst.

Screenshot (280)

Bilde over: Her jobber jeg med teksturering av en trestamme som skal bli et revehi.

Å sjekke at du har riktige kvalifikasjoner og dekker opptakskravene til det du søker på er også viktig. Noen retninger kan kreve en spesiell kombinasjon av fag,  og da er det ikke vits å søke en linje som har dette kravet dersom du ikke har dette. Det samme gjelder også poengkrav, vær sikker på at du utfyller kriteriene. Pass derfor på å dobbeltsjekke kravene på det du søker.

Selv var jeg veldig kresen når jeg søkte høyere utdanning. Jeg søkte nemlig bare på de to bachelorgradene ved allerede har nevnt her ved Høgskolen i Innlandet. Jeg var skråsikker på at det var dette jeg ville jobbe med. Heldigvis har ikke den meningen endret seg! Men for å være på den sikre siden, kan det være lurt å fylle opp søknaden og søke på det maksimale antallet studier du har mulighet til i Samordna Opptak.

Husk at søknadsfristen er 15. april, så her er det ingen tid å miste.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst