Workshop med utøvende manusforfattere

Det har skjedd mye spennende de siste ukene. Klassen har om manus, og i den forbindelse har vi fått besøk av utøvende manusforfattere. 25. mars fikk vi besøk av manusprodusent Kristine Berg fra Shuuto. 1. april fikk vi nok et besøk – denne gangen av manusforfatteren Jørgen Færøy Flasnes fra Barbosa film.

Tips om TV-bransjen

Kristine Berg, manusprodusent for Shuuto, har jobbet med blant annet tv-serien Dauinger (2012). Hun kom på besøk for å lære oss om prosessen rundt det å lage en TV-serie, og om hvordan man kan komme inn i TV-bransjen. Hun fortalte oss om hvordan det er å skrive et manus, og ga oss flere nyttige tips.

Kristine gikk gjennom en rekke forskjellige ting hun jobber med når hun skriver manus. Begreper som premiss, kausalitet, karakterer og dialog er bare noe av det vi snakket om. Istedenfor å gi oss en tradisjonell forelesning, ga Kristine oss mye rom til å komme med innspill og stille spørsmål. Dette er noe jeg tror flere i klassen satte pris på. Det gjorde dagen mer spennende for oss, siden vi da kunne spørre og diskutere om akkurat det vi ville.

Kristine gikk gjennom en del forskjellige ting under foredraget sitt, så det var mye spennende å snakke om! Det ble for eksempel stilt spørsmål om hvordan et skriverom ser ut og hvordan det fungerer, og hennes egne erfaringer. Det å kunne få svar fra en som Kristine, som selv jobber i bransjen, var definitivt lærerikt.  Dagen var helt klart spennende for alle i klassen, og spesielt de som ønsker å komme inn i TV-bransjen, eller de som selv vil jobbe med manus. Det å få råd og kunnskap fra en erfaren manusprodusent er en mulighet jeg tror mange av oss satte pris på.

Mulig bilde 2

Besøk fra tidligere student

1.april fikk klassen besøk av manusforfatter Jørgen Færøy Flasnes fra Barbosa film. Flasnes ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2016, og har siden jobbet med produksjoner som My Sister Dances (2018) og Rekyl (2018). Mye av formålet med besøket var at klassen skulle gi tilbakemeldinger og gjøre opp sine egne meninger om den nye P3-nettserien NUDES. Nettserien er ikke lansert enda, men produksjonen er i full gang.

I forkant av besøket hadde klassen lest manus og sett de tilgjengelige episodene av nettserien. I tillegg hadde Barbosa film kommet med noen spørsmål de ønsket at vi skulle diskutere i plenum. Dette var spørsmål som blant annet omhandlet karakterene, vendepunktene og formatet. Klassen kom med gode innspill og var engasjerte i det Jørgen Færøy Flasnes fortalte om nettserien.

Begge workshopene var lærerike hver på sin måte, selv om begge hadde samme tema – manus. Kristine Berg sitt foredrag var en mer faktabasert forelesning med diskusjon, tips og erfaringer om jobben, mens Jørgen Flasnes sitt besøk handlet mer om manusskriving og nettserien NUDES. Så de som vil jobbe som manusforfatter innenfor TV-bransjen fikk et lite innblikk i hvordan prosessen kommer til å være. I tillegg fikk vi også vite hvordan det var for Falsnes å jobbe med nettserien.

Jeg syns det var spennende å høre hvordan det er å jobbe i TV-bransjen og hvordan man kommer inn, i tillegg til oppgavene de har.  Det var også interessant å lese manus og se noe som er i utvikling. Jeg tror dette inspirerte mange til å satse på studier og jobben i etterkant, fordi det hørtes artig ut selv om man kan møte på utfordringer.

Sander, Pernille, Maryam og Jørgen.