Fremgangsplan for masteroppgaven

Nå er jeg ferdig med to semesteroppgaver, så nå gjenstår det fire eksamener før det første året på Master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse er fullført. Og hva betyr det? Jo, det er på tide å tenke på masteroppgaven som skal inn om ganske nøyaktig ett år. Nå har vi nylig hatt første oppgaveseminar hvor vi fikk høre om hva som skal skje over det neste året for å sørge for at masteroppgaven blir bra og levert på tiden.

Det første som skal skje nå er at vi skal levere en prosjektskisse der vi har klart hvem vi skal skrive med, hvilket tema vi vil skrive om, helst en problemstilling og et visst antall artikler som kan benyttes for å finne svar på problemstillingen. Denne skal være levert innen 31. mai, så nå er det virkelig på tide å starte arbeidet med å finne ut hva vi ønsker at avhandlingen vår skal gå ut på. Det er lagt opp slik at vi skal utforme tema og problemstilling med utgangspunkt i hvilken spesialisering vi går, men så lenge vi holder oss innen spesialiseringen er det 100 prosent opp til oss selv hvilket tema og hvilken vinkling vi ønsker.

I juni kommer vi til å få utdelt veileder, og så vil vi ha oppgaveseminarer og veiledning utover høsten og i starten av 2020. Hovedfokuset blir dermed å klare å komme frem til et tema og en problemstilling som er så spisset som mulig. For at oppgaven ikke skal bli svevende er det viktig at vi klarer å konkretisere dette godt, noe som er en overraskende krevende prosess. I høstsemesteret fra august til jul skal vi fremdeles ha ulike fag, og så vil det siste semesteret kun ha fokus på selve masteroppgaven.

Nå står allikevel eksamen først på planen de neste ukene, og så fort det er overstått blir det fullt fokus på masteroppgaven gjennom sommeren. Jeg merker at jeg gleder meg til å starte arbeidet. Det er jo dette vi har forberedt oss til det siste året, så det blir veldig moro.

//Andrea – Master i økonomi og ledelse, spesialisering i markedsføringsledelse

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s