Hva er lean?

Jeg skriver bacheloroppgave. Bachelor om lean. Det er gøy.

Og litt vanskelig. Faktisk så har det vært ganske vanskelig å finne noe så enkelt som en definisjon av hva lean egentlig er. Jeg har spurt mange folk som er veldig flinke på lean om hva de mener at det er. Type folk som har implementert lean i sine bedrifter og vunnet pris for at det. Type folk som har ordet lean i stillingstittelen sin. Og også folk med doktorgrad om lean. Men alle kommer jo med ulike definisjoner av hva lean egentlig er. Det er veldig interessant. Lean er ikke en forkortelse, men kommer av det engelske ordet lean som betyr slank eller smidig. I litteraturen blir lean omtalt som å være alt fra en ledelsesfilosofi til en effektivisering strategi, men like ofte også som et sett av prinsipper eller en samling verktøy. Det finnes jo omtrent like mange definisjoner av lean som det finnes forfattere til å definere ordet.

Det handler jo egentlig ikke om den store fisken
Jeg er fortsatt på en reise i å forstå hva lean egentlig er, så la meg ta deg ta med på deler av denne reisen. I starten tenkte jeg at lean handlet om å fange den store fisken. Jeg tenkte at den store fisken var å kutte svinn i produksjonen, eller redusere produksjonstiden med type 50% kanskje. Det handlet om å få orden i sysakene gjennom å bruke diverse verktøy.

5S
Relativt raskt ble jeg introdusert for 5S som er en betegnelse for fem ord som alle begynner på s, nemlig sortere, systematisere, skinne, standardisere og sikre.  Ved første øyekast virket dette som godt gammeldags husarbeid, altså en metode for å sikre orden og ryddighet.

5 x hvorfor
I løpet av første semester på BOL ble jeg introdusert for både  5 x hvorfor, som er en problemløsningsteknikk som handler om å forstå rotårsaken til et problem ved å være den irriterende fyren som spør hvorfor-spørsmål igjen og igjen. Poenget er ikke å spør akkurat fem ganger, men vi gjør det for å forbedre oss slik at problemet ikke skjer igjen.

Sløsing
Videre leste jeg om at man kunne tenke seg en tidslinje fra en kunde bestiller en vare/ tjeneste til bedriften får pengene i hånden. Man skulle da prøve å gjøre det som er mulig for å redusere denne tidslinjen ved å ta bort alt ikke-verdiskapende arbeid, på lean språket kaller vi det å fjerne sløsing. Lean setter kunden i sentrum og tar utgangspunkt i kundens opplevelse av verdi. Å sørge for smidige prosesser som eliminerer sløsing er sentralt.

Respekten for mennesker
I fjor sommer fikk lean en dypere betydning for meg når jeg leste boken «Respekten for mennesket». Forfatterne argumenterer for at en av de vanligste årsakene til at de fleste virksomheter ikke lykkes med å implementere lean er fordi ledelsen ikke lykkes med å involvere alle medarbeiderne i forbedringsarbeidet. Det bunner i at lederne ikke forstår eller klarer å leve opp til betydningen av begrepet «respekten for mennesket». Den ultimate utfordringen i det nye lederskapet som boken trekker frem er at ledere må komme så langt når det gjelder egen indre trygghet og selvtillit at han eller hun kan gi medarbeiderne full tiltro. Vi må alle våge å vise våre avvik for å gjøre forbedringer. Men dette kan bare skje i et trygt miljø og det er lederens ansvar å skape. Men det kan bare gå dersom lederen selv er trygg. Wow for et perspektiv!

Om du skal lese en bok om lean vil jeg imidlertid anbefale «Dette er Lean» av Modig og Åhlstrøm. Boken argumenter for at en lean-basert drift strategi fokuserer på flyteffektivitet fremfor ressurseffektivitet, ved at man setter kundens behov i fokus og gjør den effektiv fra kundens ståsted. Forfatterne hevder også at det handler om å tilrettelegge for kontinuerlig forbedring. Det handler om å komme på jobb å stille spørsmålet: «Hvordan sørger vi for å lære noe nytt hver eneste dag»?

Lære å fiske
Sakte men sikkert har jeg begynt å ane at lean egentlig ikke handler om å fange den ene store fisken. Problemet med å «fange den store fisken» er at prosjektet er ferdig når fisken er fanget, når svinn er redusert eller produksjonstiden halvert. Men nøkkelen er å sørge for at alle medarbeiderne kan fiske. Ved å benytte seg av metoder og verktøy kan alle bli flinkere til å fiske. Store og små. Raske og trege. Enkle og fange og litt vanskeligere. Det vil alltid finnes nye fisk. 

Lean handler om å lære mennesker å fiske.

Skitt fiske!

Maurits Wesøe // Bachelor i organisasjon og ledelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s