Fra Lillehammer til London

Denne uken jobber jeg i London! Jeg har nemlig vært heldig og fått et internship med et konsulentselskap her. Det er utrolig spennende og i dag vil jeg fortelle litt om arbeidsoppgavene og hvordan jeg fikk denne muligheten.

La meg begynne med det kuleste først; de har et råfett bordtennisbord på kontoret. På bildet over spiller jeg mot sjefen.

6FAE7644-1E44-49CA-B24F-DDC87E41E555 (1).jpg

Releasing potential for the greater good
Konsulentselskapet jeg jobber for er et relativt ferskt selskap som heter Nordic Navigation. De bistår både norske og internasjonale organisasjoner med organisasjonsutvikling, med særlig fokus på kartleggingsprosesser, lederutvikling og strategi. Denne uken har jeg fått et innblikk i ulike sider av både gründertilværelsen og det varierte konsulentlivet. Blant annet har jeg jobbet med forretningsutvikling, forberedt presentasjoner av en større kartleggingsprosess og geeket litt i Excel.

Jeg har blant annet jobbet med et prosjekt som Nordic har for et selskap som heter Motitech. Motitech er et spennende selskap som gjør eldre og personer med demens til dedikerte idrettsutøvere. De stimulerer til økt fysisk aktivitet ved å la brukeren dra på sykkeltur i kjente omgivelser. Ved hjelp av en treningsykkel, film og lyd, kan brukeren ta en sykkeltur i kjente omgivelser.På denne måten kan eldre mennesker få følelsen av å sykle i gatene de vokste opp i. Nordic er Motitech sin evalueringspartner og bistår med å dokumentere effektene.

6C8C9875-3349-4940-BA3F-51B115C9E43D.JPG
Mye god mat og prat med co-founder Sindre Olafsrud

Bygg nettverk
Ved studiested Lillehammer hadde jeg egne emner som organisasjonsendring, samfunnsvitenskapelig metode og strategy som alle kommer til anvendelse under oppholdet jeg har her. Jeg er glad for alt jeg lærte i de emnene, men jeg er enda mer takknemlig for at noen fikk meg til å skjønne at å være student handler om mer enn å sitte med nesa i en bok på lesesalen.

Vi må komme oss utenfor bibliotekets fire vegger, og jeg kan ikke få uttrykt hvor viktig dette er. Kontakter er helt avgjørende! Første studieår på Bachelor i organisasjon og ledelse kombinerte jeg med et ledertreningskurs i Oslo, og det var gjennom dette kurset at jeg ble kjent med ei som kjente til selskapet og anbefalte meg å ta kontakt med dem. Hun sa at partnerne i Nordic var utdannet innenfor organisasjonspyskologi og ledelse, så jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan de jobbet og inviterte meg selv på en kaffe. Kjemien var god, og etter en kaffedate i Oslo og et par intervjuer over Skype fikk jeg beskjed om at de ønsket meg velkommen til London.

Så dagens utfordring og anbefaling til alle oss studenter er å oppsøke folk du synes har spennende jobber. Inviter deg selv på en kaffe. Legg de til på LinkedIn. Send en e-post, introduser deg selv og  spør om de har mulighet til å ta en kaffe en gang. Kanskje blir det til en kaffe til. Kanskje et internship eller kanskje til og med en jobbmulighet en gang i fremtiden.

Lykke til!

Maurits Wesøe // Bachelor i organisasjon og ledelse