Mine fremtidsplaner etter Blæstad

Nå har det snart gått tre år siden jeg startet på Årsstudium i agronomi ved studiested Blæstad her ved Høgskolen i Innlandet. Som du skjønner ble årsstudium til en bachelorgrad, og nå sitter jeg her og prøver å skrive siste oppgave i Landbruk, miljø og samfunn før eksamen om noen uker. Den motivasjonen som var så tilstedeværende ved emnestart, har dabbet noe av den siste tida hvis jeg skal være ærlig. Men det er ved jobbing med slike oppgaver jeg lærer mest, så det blir nok en drøm bare jeg kommer enda mer i gang.

Ellers er jeg i full gang med å kartlegge og planlegge framtida mi. Jeg skriver søknader og søker jobber i hytt og gevær. Det er spesielt to nettsider jeg bruker for å se etter aktuelle jobber for personer som meg med en Bachelor i agronomi i bagasjen, nemlig  Agrojobb og Finn.no.

Her legges det ut aktuelle jobber kontinuerlig. Så det er bare å velge og vrake, i den grad man kan det. For jeg har selvfølgelig fått en del svar som: takk for din interesse. Stillingen er nå besatt. Men annet kan man ikke forvente, det er ikke bare jeg som er ute etter en god jobb i landbruksnæringa.

Så fremtidsplanene mine etter Blæstad er å få en god og interessant jobb innenfor norsk jordbruk. Det hadde vært helt king kong! Jeg ønsker å ta del i den næringa alle mennesker er avhengig av, nemlig matproduksjonen. Å få være med å utvikle den og bidra til at den er bærekraftig og klimasmart hadde vært veldig ålreit. Jeg har stor tro på norsk jordbruk og håper at jeg får ta del av den inneværende utviklinga framover. Forhåpentligvis blir jeg i sommer ansatt et sted der dette er mulig.

Så nå får jeg finne fram strykejernet og gjøre klar bunadsskjorta før avslutninga på skolen til fredag. Jeg håper den skjorta er det eneste som strykes i resten av min tid på Blæstad!

Lykke til med din utdannelse – du er lur som tar en!

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s