Mine tre år som bachelorstudent

Etter noen dager fri er det godt å kjenne på at jeg har fullført tre år som student, og har en bachelorgrad i lomma. Jeg kan lett si at dette er de tre beste årene jeg har hatt i skolegang. Å få jobbe med noe man brenner for og kan engasjere seg i hjelper utrolig mye på motivasjonen og arbeidslysten.

Mitt første år som student var veldig skummelt. Å flytte seks timer bort fra familien var nytt og ikke minst trist. Det ble noen ensomme uker i Hamar før fadderuke og skolestart. I løpet av fadderuken ble jeg kjent med utrolig mange kule personer, noe som virkelig gjorte alt mye lettere. Jeg var ikke lenger alene, og jeg setter veldig pris på alle jeg har blitt kjent med gjennom disse årene.

Når jeg begynte på Bachelor i animasjon og digital kunst hadde jeg ingen erfaringer med arbeid innen 3D fra før. Jeg hadde gått Medier og kommunikasjon hos Akademiet i Ålesund der vi jobbet mye med foto og film. Min erfaring med 2D var generell, men jeg var absolutt ingen artist. Interessen for spill, derimot, var der fra starten.

Jeg kan helt ærlig si at jeg ikke var noe spesielt flink mitt første år som student. Alt var nytt og jeg slet en del med å få med meg hvordan programvarene funket og jeg jobbet absolutt ikke nok hjemme. Dette gjenspeilte seg i noen av karakterene jeg fikk. Men når jeg startet mitt andre år ved Høgskolen i Innlandet var jeg fast bestemt på å forbedre meg. Dette vil jeg påstå at jeg gjorde. Jeg jobbet mye med egne prosjekter for å øke kunnskapsnivået utenfor skolen, noe som gjorde det mye lettere for meg å følge med i timene, siden jeg hadde vært innom det fra før.

Læringskurven min var derimot størst mot slutten av det andre året, og jeg vil si at hele det siste året, der vi jobbet med bachelorprosjektet, omfattet en bratt oppoverkurve med mye lærdom. Jeg fikk ikke fullført noen egne prosjekter samtidig som vi jobbet med bacheloroppgaven, men jeg var innom programmene og jobbet med litt forskjellig.

StitchFinalRender.0047

Å jobbe med et team på bacheloroppgaven har gitt meg mye erfaring og lærdom når det kommer til å jobbe på større prosjekter med flere prosjektmedlemmer. Det må være en viss standard på kommunikasjon, arbeidsmengde og innsats.

Sluttresultatet av å jobbe to semester på et prosjekt vil jeg si ble meget bra. Jeg er tilfreds med hva vi har laget og kan presentere. Ikke minst gleder jeg meg til avslutningsseremonien der foreldrene mine kan bli med og se. Jeg er rett og slett stolt, ikke bare av meg selv, men av alle som har levert bacheloren sin. Det er utrolig mye slit og arbeid, men jeg vil absolutt si at det er verdt det.

Fremover får jeg bare tro og håpe at jeg får godkjent søknad til årsstudiumet i VR og AR. Det hadde virkelig vært toppen av kransekaka, så jeg krysser fingrene. Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte Bachelor i animasjon og Digital kunst ved Høgskolen i Innlandet.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst