Bachelor i boks

Hei dere!

I dag har jeg endelig levert bacheloroppgaven min, og med det er jeg altså ferdig som student ved Høgskolen i Innlandet! Det er ganske sprøtt, og har definitivt ikke sunket inn hos meg ennå. Det er intenst å gå fra innspurt på bacheloroppgaven til plutselig sommerferie, så jeg trenger nok noen dager til å lande.

Selv om jeg ikke er helt ferdig før jeg har fått bachelorkarakteren og vitnemålet, føler jeg at jeg kan si at jeg nå har en Bachelor i psykologi, og det gjør meg veldig stolt! Det er rundt fjorten år siden jeg første gang tenkte at jeg ville utdanne meg innen psykologi, og selv om jeg har tatt noen omveier har jeg i dag endelig en treårig grad på feltet jeg lenge bare drømte om å jobbe innen. Jeg vet fremdeles ikke om drømmen min om klinisk master og psykologtittel blir realisert, men jeg føler uansett at jeg har kommet langt på vei mot det store målet mitt.

Noe som gjør meg ekstra stolt over å ha fullført denne bachelorgraden er kvaliteten og nivået på studiet. Jeg må innrømme at jeg i forkant hadde en del fordommer mot Bachelor i psykologi. Litt fordi jeg hadde venner som tok tilsvarende bachelor andre steder og som fortalte om flervalgstest som eksamensform i de fleste fag og useriøse studenter. Selv om jeg hadde hørt andre ting om graden på Lillehammer tok jeg det med en god klype salt. Men studiet har vært alt annet enn useriøst, og det samme gjelder studentene på studiet. Klassen min holder et utrolig høyt faglig nivå, og utdannelsen har vært utfordrende, lærerik og spilt en stor rolle i min personlige utvikling.

Min første studietid startet da jeg nærmet meg 20 år, og de påfølgende årene var veldig formative og innebar mye modning. Da jeg kom til Lillehammer var jeg 26 år og sikker på at jeg var ganske ferdig med utviklingen. Nå som jeg er ferdig innser jeg at jeg tok ganske feil. Endringen er kanskje ikke like radikal som i starten av 20-årene, men det har vært stor utvikling og av og til føler jeg at jeg nesten var en annen person mitt første år på Lillehammer. Det er nok slik med alle studier, men jeg tror det er litt ekstra personlig utvikling når du studerer et fag som psykologi. Jeg synes egentlig det er ganske kult hvor mye jeg vet om meg selv, relasjonene mine og ikke minst om mennesker generelt.

Vinteren i Lillehammer er lang, men utvilsomt vakker.

Tre år som student her i Lillehammer har gått fort, og jeg har fremdeles ikke angret en dag på at jeg valgte Lillehammer. Det er helt riktig for hvor jeg ønsker å gå videre, og det har vært et fint sted å bo med en god blanding av forskjellige mennesker. Hvis du er i tvil om hvor du vil studere, kan jeg i alle fall gå helt god for at Lillehammer er en fantastisk studieby. Selv om jeg gleder meg til mildere vintre i årene som kommer, blir det absolutt trist å forlate denne fine byen og menneskene med den vakre naturen. Heldigvis blir jeg i byen til over sommeren, så jeg har fremdeles lang tid til å la det synke inn og ta farvel.

På lik linje som at det ikke har sunket helt inn at jeg er ferdig med bachelorgraden, har det ikke sunket helt inn at dette er mitt siste offisielle blogginnlegg. Det synes jeg er trist! Det har vært fint å kunne dele ting med dere, og en spesiell takk går til alle dere hyggelige lesere som har lagt igjen kommentarer, sendt e-post eller snakket med meg på utdanningsmessene. Det er skikkelig fint å vite at noen har hatt nytte av det jeg skriver. Som jeg nevnte i mitt forrige blogginnlegg kommer det nok en oppdatering her når jeg vet hvor veien går videre, og blir det Danmark skal dere ikke se bort fra at det kommer et gjesteinnlegg eller to fra meg på bloggen tross at jeg ikke lenger kan kalle meg fast blogger. Jeg kommer også til å fortsette å svare på kommentarer her, så hvis du lurer på noe er det fremdeles bare å spørre.

Da gjenstår det bare å takke for meg her på bloggen, og ønske alle nåværende og fremtidige studenter lykke til med utdannelsen!

Linn
Ferdigutdannet