Tips til nye TV-studenter

Snart har et helt år på TV-skolen gått forbi i stormfart. I august kom jeg alene opp til Lillehammer, relativt uforberedt på hva som ventet meg. Det siste året har jeg fått mange nye erfaringer, minner og ikke minst nye venner. Høsten 2018 var jeg en stakkars nervøs student, som absolutt ikke var 100 prosent foreberedt på hva som kom til å møte meg i Lillehammer.

c00l
Når man utdanner seg på TV-skolen inkluderer det mye lek! Noe av det første vi fikk undervisning i var lys.

Intervjuene som er knyttet til opptaket hos TV-skolen er nå rett rundt hjørnet, og det er nok mange nervøse sjeler rundt om i det norske land for øyeblikket. Jeg var en av disse for kun et år siden. Og det er selvfølgelig absolutt helt lov å være nervøs. Selv satt jeg skikkelig nervøs på sofaen til TV-skolen rett før mitt eget intervju. Det jeg likte veldig godt med dette intervjuet var at ikke bare satt det to lærere der og gjennomførte intervjuet, men i tillegg en studentrepresentant. Dette gjør at jeg og andre i tilsvarende situasjon trolig slapper litt mer av, og det hjelper lærerne med å velge riktig student.

Når du har vært på intervju og får en telefon fra et ukjent nummer er det viktig at du tar telefonen! Det kan nemlig være TV-skolen som vil gi deg skoleplass 😀 Og TV-skolen kan ikke gi deg plass med mindre du sier ja i nettopp den telefonsamtalen. Dersom du ikke kan svare når den ringer, anbefaler jeg sterkt å ringe opp igjen så fort du har sjansen.

Og så, når du endelig har funnet et sted å bo, og første skoledag starter (det trenger ikke være i den rekkefølgen, men det anbefales absolutt!) kommer du til å få mye informasjon på kort tid. Det er nye navn, fjes og klasserom. I tillegg er det kanskje en ny by. En ny by med studenter over alt. For Lillehammer er mange ting, og blant alle de navnene Lillehammer by har, så er det en studentby. Når det er sagt vil det nok alltid være OL-byen de aller fleste kjenner den som.

Det er lite som slår utsikten fra hoppbakken!

Når det kommer til byen Lillehammer har jeg erfart at mennesker som kommer fra storbyer som Oslo og Trondheim kanskje sliter litt mer i starten med tilpasse seg en småby som Lillehammer enn andre. Selv er jeg født og oppvokst i en bygd i indre Østfold, så for meg var byen i perfekt størrelse når jeg først skulle ut i verden.

Grilling over skikkelig bål i skogen er et must når vinteren banker på døren!

Til tross for at byen er liten, så er studentmiljøet både på høgskolen og på avdelingen ekstremt bra. Våre klasser er såpass små at vi blir ganske godt kjent på kort tid. På hele kullet er vi ca. 60 mennesker, noe jeg vil påstå er en perfekt mengde mennesker. I løpet av dette året har vi blitt gode venner på tvers av klassene, fordi vi jobber så mye i team. I tillegg til klassen min har jeg også blitt kjent med studenter i 2. og 3. klasse ved å hjelpe til under produksjoner de jobber med.

Da jeg var helt fersk var det mange tanker i hodet mitt samtidig. Det å velge hva jeg burde være med på og det jeg ikke trengte å legge ned energi i kunne være veldig vanskelig! Derfor vil jeg gi et par tips til kommende studenter:

1. Delta på sosiale arenaer utenfor skolen. Om det er klatring, quiz i studenten eller på byen. Det er mange alternativer i Lillehammer!
  2. Ta initiativ! Det er lett å sitte i leiligheten sin å tenke at alle andre er opptatt, når sannheten er at det er mange andre enn deg selv som gjør akkurat det samme.
  3. Vær deg selv! Smil og le sammen med andre, så blir alt litt lettere.
  4. Jobb hardt! Andre vil huske deg for det senere.
  5. Si ja til ting! Det er lite som er så gøy som en spontan aktivitet med noen du trives med.
LED18 på dette skoleårets julebord!

Det er mange grunner til å glede seg til høstsemesteret. Fadderuka er bare starten på et år som kommer til å sveise dere sammen som en gjeng. De kommende ukene med intervjuer blir spennende, men ingenting slår sommerfuglene i magen første skoledag. Jeg gleder meg masse til å se nye fjes i gangen til høsten!

Vi sees!
Hilsen Stine